paardrijvakanties

Omgeving

Samen met je paard mooie herinneringen maken in het prachtige Limburgse landschap.

Paardrijvakantie in Limburg

Horseback Holidays is gevestigd in Panningen en ligt centraal in het afwisselende en weidse Noord-Limburgse landschap met ongeveer 650 km aan ruiterpaden. Samen met recreatiepark Beringerzand bieden we alle faciliteiten die nodig zijn dat jij een geweldige paardrijvakantie in Limburg gaat hebben. 

Peel en Maas staat bekend als een paradijs voor paardenliefhebbers met haar ruiterroutes, maneges en paardenevenementen. Dus Horseback Holidays is een ideale uitvalbasis om met je paard op pad te gaan. Horseback Holidays ligt vlak in de buurt van de natuurgebieden De Marisberg en de Heldense bossen. In beide natuurgebieden kun je prachtige buitenritten maken. Het afwisselende landschap en de diversiteit aan flora en fauna zorgt ervoor dat je van elk moment geniet dat je in het zadel zit.

Kom genieten van de rust en de uitgestrekte bosrijke omgeving van Noord-Limburg.

Stel je eigen ruiterroute samen

Met de ruiterrouteplanner van VVV limburg kun je voor je paardrijvakantie een eigen ruiterroute samenstellen of gebruik maken van mooiste kant-en-klare ruiterroutes in Limburg. De routegegevens kun je uitprinten, opslaan, gebruiken op bijvoorbeeld je telefoon of tablet. Als je de route op je smartphone uitstippelt, dan kun je deze gelijk starten.

allround training paard instructieweekend

Natuurgebied “De Marisberg”

paardrijvakantie in limburg

Tussen het dorpje Grashoek en de Peel ligt een bosgebied dat is vernoemd naar het hoogste punt in de omgeving ‘De Marisberg’.

Het bosgebied Marisberg-Belgenhoek bestaat uit naaldbos en zandverstuivingen met een diversiteit aan boomsoorten en is ideaal voor een buitenrit. De rit voert je langs de peelkanalen. De Helenavaart zowel als het Kanaal van Deurne zijn al lang geleden gesloten als vaarwater. Hierdoor zijn prachtige waternatuurgebieden ontstaan.

Door het stromende, zuurstof- en voedselrijke water zijn bij de kanalen veel soorten libellen te vinden. Ook voor (water-)vogels, zoogdieren en reptielen is de bomenrijke strook langs de Noorder- en Helenavaart erg aantrekkelijk. Het ijsvogeltje, de grote zilverreiger, marter, bever, das, vos en ree, om er maar een paar te noemen, zijn vaste bewoners van dit gebied. Met een beetje geluk bestaat de kans dat je ze tijdens je rit zelfs kunt spotten. Ook de wielewaal is er ’s zomers altijd aanwezig.

Een buitenrit in het natuurgebied De Marisberg is een prachtige beleving waarbij al je al je zintuigen verwend worden.

Klaar om te genieten ?

Boek nu snel je paardrijvakantie in Limburg!

Natuurgebied “de Heldense Bossen”

De Heldense Bossen is ongeveer 1100 hectare groot en ligt ingeklemd tussen de dorpen Helden, Kessel, Maasbree en Baarlo.

De Heldense bossen bieden een afwisselend landschap van naaldbos, stuifzandheuvels kleinschalig akkerland en plukjes heide.

Tijdens je paardrijvakantie geniet je hier volop van de stilte en de uitgestrekte natuur. Ideaal om een dagje te onthaasten in de natuur. Met de vele stuifzandheuvels is dit een bijzonder stukje natuur. In het heuvelachtige gebied heb je soms ineens mul zand onder de hoeven. Een stuifduin breekt dan door de vegetatie heen. Opeens waan je je in de duinen aan zee.

Overal ervaar je de dennengeuren. Het naaldbos vormt een sfeervol woud met delen waarin de bomen afwisselend dichte rijen vormen en delen met veel open ruimte.

De zon dringt op zonnige dagen diep het bos in en zorgt voor een boeiend schouwspel van licht en donker.

Ga op vakantie met je paard!

Boek nu snel zonder extra kosten!

Ruitersportcentra

Horseback Holidays ligt naast prachtige natuurgebieden ook in de buurt van diverse maneges en ruitersportcentra. Met de auto ben je binnen 30 min. bij onderstaande centra.

Peelbergen Equestrian Centre

Peelbergen Equestrian centre

Peelbergen Equestrian Centre is een moderne hippische accommodatie in het hart van Limburg. We verwelkomen ruiters en paardenmensen van over de hele wereld. (10 min.rijden)

Hermkus hof

Manege Hermkushof

Hermkushof is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving. Naast onze grote buitenbaan en binnenbanen is het ook mogelijk om gebruik te maken van ons crossterrein. (25 min. rijden)

manege heijligers asten

Manege Heijligers

Manege Heijligers is opgericht in 1967. Inmiddels staat er een paardensportcentrum dat van jeugd tot Olympisch kampioenen, zeven dagen per week paardensport op ieder niveau biedt. (27 min. rijden)

green valley estate

Green Valley Estate

Green Valley is een hippische centrum, dat grenst aan het Zandbos waar veel leuke ruiterpaden zijn. Het is voorzien van de beste faciliteiten op het gebied van hippische sport. (27 min. rijden)

manege de vosberg

Manege de Vosberg

Manege De Vosberg is uitgegroeid tot een hippische accommodatie binnen Peel en Maas. We bieden (bijna) alle mogelijkheden op het gebied van paardensport. ( 3 min. rijden)

cross terrein ijselstein

Crossterrein Ysselsteyn

Crossterrein Ysselsteyn is gelegen in het mooie bos de Paardekop. Het terrein bestaat uit een hoofdterrein met hindernissen vanaf Bixie tot meer uitdagende sprongen. (18 min rijden)

Shop till you drop

Wil je ook een dagje erop uit zonder je paard? Geen probleem! 
shopping

In onze hoogwaardige stalling is jouw paard in goede handen. We zorgen met veel liefde voor je paard terwijl jij bijvoorbeeld een dagje gaat shoppen in Weert, Roermond, Venlo of Eindhoven. Allemaal gezellige steden met heel veel mooie winkels. En met de auto ben je er binnen een half uur tot een uur.

Als combinatie groeien?

Vraag een instructieweekend op maat aan

Je kunt bij ons ook terecht om je vaardigheden als ruiter op een nog hoger niveau te brengen. Gedurende een weekend gaan we in een kleine groep of individueel aan de slag met verschillende maatwerk lessen rondom dressuur, springen of cross.

Scroll naar boven