ruitervaardigheden

Instructieweekend met je eigen paard

Samen met je paard jouw ruiterskills op een nog hoger niveau brengen.

Instructieweekend paardrijden op maat

Horseback Holidays organiseert op verzoek ook instructieweekenden waar jij je ruiterskills kunt aanscherpen en lekker ouderwets plezier kunt maken met andere deelnemers. We bieden hiertoe een programma op maat aan. Met een goede verdeling tussen actie, theorie en plezier. Je zult zien dat je na een weekend paardrijden, ongemerkt met sprongen vooruit bent gegaan.

Wat ga je leren tijdens een instructieweekend?

Gedurende een weekend gaan we in een kleine groep actief aan de slag met verschillende thema’s rondom paardrijden. Ook zijn er workshops waarbij dieper ingegaan wordt op grondwerk & longeren, workingequiation, paarden EHBO en ruiterfitheidstraining. Naast deze actieve gedeeltes kun je deelnemen aan lezingen over bijvoorbeeld tandheelkunde, koliek, mestonderzoek, voeding en entingen. 

Instructiethema's

Je kunt kiezen uit instructies over schillende disciplines uit de paardensport. Elke instructie wordt dan afgestemd op de behoefte van de deelnemers. Neem contact met ons op voor meer informatie over de specifieke invulling van een thema.  

Prijs op aanvraag

Allround

Een weekend waar een all-round benadering van je ruitervaardigheden centraal staat.
Lees meer…

Prijs op aanvraag

Cross

Tijdens dit weekend geven wij een introductie in cross-country oftewel eventing. Lees meer…

Prijs op aanvraag

Dressuur

Een weekend waar een verbetering van je  dressuurvaardigheden 
centraal staat.
Lees meer…

Prijs op aanvraag

Springen

Dit weekend staat in het teken van het verbeteren van je springvaardigheden. 
Lees meer…

Nieuwsgierig geworden?

Neem vrijblijvend contact op

Overnachtingsmogelijkheden

Inclusief gratis wifi

Horseback Holidays is gelegen op het terrein van recreatiepark Beringerzand in de gemeente Peel en Maas. Samen met recreatiepark Beringerzand bieden we alle faciliteiten die nodig zijn dat zowel jij als je paard een geweldig trainingsweekend of ruiterkamp zult hebben. We bieden hoogwaardige stalling aan voor je paard en een mooie logeeraccommodatie voor jezelf. De kosten van de accommodatie zijn niet bij prijs van het instructieweekend inbegrepen. Deze zijn afhankelijk van het type accommodatie die jij wilt boeken.  

Bij de prijs van het instructieweekend is wel het ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen. Hiervoor kun je terecht in ons gezellige restaurant. Daarnaast mag je na afloop van het dagelijkse programma gratis gebruik maken van ons verwarmde binnenzwembad en heerlijke Finse sauna. 

Hieronder staan enkele accommodaties die wij aanbieden.

Finse Kota

Tijdens je instructieweekend kun je overnachten in onze gezellige Finse kota’s. Ook ideaal voor bijvoorbeeld een vriendinnenweekend.  

De 6-persoonskota’s bestaan uit een woongedeelte met keuken met vaatwasser en centrale open haard, twee slaapkamers met ieder een eigen badkamer en airco. Boven de slaapkamers is een slaapvide gerealiseerd met beide één extra slaapplaats.

Daarnaast mag je na afloop van het dagelijkse programma gratis gebruik maken van ons verwarmde binnenzwembad en onze heerlijke Finse sauna. Deze ligt overigens precies tegenover je kota. 

finse kota

Bobbies Barrels

Ben je na een intensieve trainingsdag liever even op jezelf. Dan kun je tegen een meerprijs overnachten in een van onze gezellige Bobbies Barrels.   

Deze barrels geven je het leuke kampeergevoel, maar wel met een lekker gezet bakje koffie, een leuk programma op de tv wanneer het donker wordt of een koud biertje uit de koelkast. Wil je douchen? Met een paar sprongen ben je bij de wc, douche en wasbak in het nabijgelegen sanitairgebouw. 

Daarnaast mag je na afloop van het dagelijkse programma gratis gebruik maken van ons verwarmde binnenzwembad en onze heerlijke Finse sauna

Liever in je eigen camper of caravan?

Kom je liever met een eigen camper of caravan logeren? Ook dat kan bij ons. Informeer vrijblijvend naar onze staplaatsen. 

Vriendinnen weekend?

Boek meteen je weekendje paardrijden met je vriendinnen

Ga gezellig een weekendje weg met paardrijvriendinnen. En ’s avonds lekker nagenieten met een wijntje in jullie eigen vakantiewoning of samen in de sauna. 

Omgeving

Horseback Holidays ligt direct naast prachtige natuurgebieden en een groot netwerk van men- en ruiterroutes. Daarnaast ben je met je auto binnen 30 min rijden bij diverse maneges en ruitersportcentra.

Peelbergen Equestrian Centre

Peelbergen Equestrian centre

Peelbergen Equestrian Centre is een moderne hippische accommodatie in het hart van Limburg. We verwelkomen ruiters en paardenmensen van over de hele wereld. (10 min. rijden)

Hermkus hof

Manege Hermkushof

Hermkushof is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving. Naast onze grote buitenbaan en binnenbanen is het ook mogelijk om gebruik te maken van ons crossterrein. (25 min. rijden)

manege heijligers asten

Manege Heijligers

Manege Heijligers is opgericht in 1967. Inmiddels staat er een paardensportcentrum dat van jeugd tot Olympisch kampioenen, zeven dagen per week paardensport op ieder niveau biedt. (27 min. rijden)

green valley estate

Green Valley Estate

Green Valley is een hippische centrum, dat grenst aan het Zandbos waar veel leuke ruiterpaden zijn. Het is voorzien van de beste faciliteiten op het gebied van hippische sport. (27 min. rijden)

manege de vosberg

Manege de Vosberg

Manege De Vosberg is uitgegroeid tot een hippische accommodatie binnen Peel en Maas. We bieden (bijna) alle mogelijkheden op het gebied van paardensport. ( 3 min. rijden)

cross terrein ijselstein

Crossterrein Ysselsteyn

Crossterrein Ysselsteyn is gelegen in het mooie bos de Paardekop. Het terrein bestaat uit een hoofdterrein met hindernissen vanaf Bixie tot meer uitdagende sprongen. (18 min rijden)

Klaar om te groeien als combinatie?

Vraag nu vrijblijvend informatie aan over ons instructieweekend!

Faciliteiten

Je paard is bij ons in goede handen

Omdat we weten dat het welzijn van je paard altijd voorop staat, hebben we hier extra veel aandacht aan besteed. Daarom bieden wij alleen maar hoogwaardige stalling aan conform de Gids voor Goede Praktijken van de sectorraad Paarden. Wij houden nauw toezicht op dat jouw paard niets te kort komt. We bieden een groot aantal faciliteiten om je paard gezond en fit te houden.

Ruime stalboxen

8 ruime paardenboxen van 3,5 x 3,5 meter met ingebouwde zadelkast 

Vrije uitloop

Paardenboxen met een vaste uitloop van 27m2

Longeer cirkel

Longeercirkel van 16 meter doorsnede.

Stapmolen

Een stapmolen voor max. 6 paarden.

All-weather rijpiste

Een verlichte all-weather rijpiste van 25 bij 50 meter

Spring materiaal

Spring materiaal aanwezig voor spring en cross parcour.

Wasplaatsen met warm water

2 wasplaatsen met warm water en afspuitmogelijkheid

Trailer parking

Jouw trailer of vrachtwagen kun je meteen naast het stallencomplex parkeren.

Nog betere ruiter worden?

Boek meteen je instructieweekend

Je kunt bij ons terecht om je ruitervaardigheden op een nog hoger niveau te brengen. Gedurende een weekend gaan we in een kleine groep actief aan de slag met verschillende lessen over dressuur, springen of cross. Daarnaast ga je gewoon ook heel veel plezier hebben samen.

Scroll naar boven