Joker on tour

Tijdens het instructieweekend van 12 tot 14 mei komt Emmy, van Ruiterenzit, op 13 mei langs met Joker.

Joker is een paardrijsimulator.

Met de Joker kun je stappen, draven, galopperen, tempowisselingen, overgangen en galopwissels maken. Tevens kan hij nageven in zijn in hals en kaakgewricht naar beneden, links en rechts. En hij is braaf. Bokken, steigeren, schrikken of ervan door gaan kent hij niet.

Joker leert je een juiste houding

We weten allemaal hoe belangrijk het is om met je paard in harmonie samen te werken. Daarbij hoort een correct mee bewegende ruiter. Toch is helaas nog vaak de belemmerende factor de houding en zit van de ruiter. Hierdoor kan het paard niet vrij bewegen.

Joker leert je voelen hoe de juiste spieren te gebruiken en de correcte beweging te maken. Je traint je spiergeheugen, en juist dit kun je weer toepassen tijdens het rijden van je eigen paard.

Joker traint zowel de fysieke als de mentale aspecten van het ruiterlichaam. Denk hierbij aan: balans, ontspanning, houding en zit, rijtechniek, coördinatie, mobiliteit, symmetrie, onafhankelijke zit, romp stabiliteit, lichaamsbewustwording en ruitergevoel.

Video van Tina Hill

Wil je ook een betere houding en zit?

Kom dan naar het instructieweekend van 12 tot 14 mei. Dan gaan we aan de slag met Joker. Je bent in een kleine groep de hele ochtend bezig met je houding en zit. Individueel krijg je een half uur les op de Simulator.
Lijkt dit je wat? Geef je dan snel op want vol is vol!

Scroll naar boven